Cabernet Franc

Cabernet Franc

Le Cabernet Franc, tel que le Sauvignon Blanc, est apparenté au Cabernet Sauvignon.   Il est superbement parfumé et structuré et donne d’excellents résultats aussi bien dans la Vallée de la Loire que dans les assemblages bordelais.  Ce cépage serait originaire de la Vallée de la Loire , mais, de nos jours, l’on est d’opinion que le Cabernet Franc de la Loire ne serait pas identique à celui que l’on retrouve à Bordeaux.

 

Le Cabernet Franc a de plus petites baies, a moins de densité, mûrit plus tôt et exige moins de chaleur que le Cabernet Sauvignon, alors qu’ils ont environ la même taille.  Il a plus de fraîcheur et est plus parfumé avec des arômes de groseilles rouges, de menthe et de cassis, avec des touches végétales intenses et une finale herbacée. Le Cabernet Franc est superbe, en particulier sur la Rive Droite à Bordeaux, dans les sols argileux plus frais de Saint-Emilion et de Pomerol. De par le monde, les vignerons qui font, dans leurs assemblages, appel aux cépages du Bordelais, planteront toujours du Cabernet Franc aux côtés du Cabernet Sauvignon et du Merlot.

 

Les vins rouges de la Loire , faits de 100% de Cabernet Franc en Touraine, ont reçu beaucoup d’éloges ces derniers temps. Le réchauffement de la terre et les méthodes de viticulture améliorées ont rendu la qualité nettement supérieure. Surtout les vins de Saumur-Champigny, Bourgueil et Chinon ont une densité onctueuse, des fruits rouges à la fraîcheur éblouissante et des notes herbacées enveloppées de fruits juteux – groseilles rouges et cerises. Apès vieillissement, ces vins développent des arômes de boîte à cigare, truffe et tabac.

Afficher en Liste Grille

Produits 1-9 sur 376

Page
par page
Par ordre décroissant
 1. Château le Bost
  Bergerac
  0,75l Rouge
  6,80 € 5,62 €
  Steeds één van de favorieten ! Deze goede wijn voor alle dagen heeft tonen van fruit, tabak en ceder. Hij wordt gemaakt in de zeer mooie streek van Bergerac gelegen ten zuid-oosten van Bordeaux, waar de wijnen wat gecorseerder en rijker zijn en veel persoonlijkheid etaleren.
 2. Château Puygueraud
  Francs, Côtes de Bordeaux
  0,375l Rouge
  6,90 € 5,70 €
  Deze wijn is zeer donker van kleur, zacht met tonen van chocolade, pruimen en karamel in de neus. Bij de aanzet heeft hij accenten van vanille en viooltjes die mooi tot ontplooing komen en evolueren naar zachtere en rijkere smaken van cassis, cacao en truffels. Hij is rond, genereus,velours en heerlijk zacht en volmondig in de finale.
 3. Château La Prade
  Francs, Côtes de Bordeaux
  0,375l Rouge
  7,45 € 6,16 €
  Zeer aantrekkelijke, donkere, violette kleur; zeer geparfumeerd en kruidig in de neus, opulent en rond met genereuze smaken van herfstfruit op het gehemelte - mengeling van braambessen en boysenbessen - en een toets wild gras, kruidig in de finale.
 4. Château Puygueraud
  Francs, Côtes de Bordeaux
  0,375l Rouge
  7,45 € 6,16 €
  Zeer mooie, felle, purperen kleur; aantrekkelijke neus van krokant rood fruit; zacht op het gehemelte met mooie, intense fruitsmaken, frisse zuren, vleugjes wild gras, kruiden en mooie houttoetsen in de finale. Een lekkernij die zich gemakkelijk laat drinken. Zeer geslaagd.
 5. Château de Carles
  Fronsac
  0,375l Rouge
  7,54 € 6,23 €
  Een wijn met een uitstekende verhouding prijs/kwaliteit in deze jaargang. Wij verkiezen deze de Carles 2015 boven de Haut-Carles, die rijker is en meer extractie heeft. Het is een fraaie wijn met aroma's van wild, herfstfruit, een mooie zuiverheid en fraîcheur - typisch voor organische wijnen - veel kruidigheid en levendigheid. De wijn is reeds heerlijk om nu te drinken en zal zeker nog 10 jaar kunnen bewaard worden.
 6. Château La Prade
  Francs, Côtes de Bordeaux
  0,375l Rouge
  7,54 € 6,23 €
  Eén van onze favoriete wijnen gemaakt door onze neef Nicolas Thienpont in de Côtes de Francs. Deze wijn is een blend van 85% Merlot en 15% Cabernet Franc geteeld op een kalkstenen bodem. Het karakter van de ondergrond vertaalt zich dan ook zeer duidelijk in de wijn. Hij heeft een diepe kleur met een schitterende granaatrode rand; de neus is zeer open en geparfumeerd met wilde bessen en braambessen; hij is zacht, fris en fraai op het gehemelte. Een zeer aangename wijn, mooi in balans en puur.
 7. Marigny-Neuf
  Cabernet Franc Val de Loire
  0,75l Rouge
  Bio
  7,55 € 6,24 €
  Deze rode biowijn is afkomstig van het domein van Frédéric Brochet, professor aan het instituut voor oenologie aan de universiteit van Bordeaux. Hij is overvol fruit, fris en soepel. Wij houden enorm van het druivenras Cabernet Franc, dat goed gedijt in de kiezelachtige bodems van de regio van Poitiers en zorgt voor lichte wijnen die gemakkelijk te drinken zijn. De druiven worden met de hand geoogst en op houten vaten gelagerd. Hij is rond en zacht bij de aanvang met tonen van cassis en vanille. Een aanrader bij wild en kip of als aperitief.
 8. Château Puygueraud
  Francs, Côtes de Bordeaux
  0,375l Rouge
  7,71 € 6,37 €
  Deze familiewijn, gemaakt door Nicolas Thienpont, is een assemblage van 75% Merlot, 20% Cabernet Franc en 5% Malbec. Hij is intens en gestructureerd in de neus met aroma's van kruiden, kruidnagel en nootmuskaat. Op het gehemelte heeft hij mooi, zwart fruit met een goede intensiteit, een aangename tanninestructuur en een rijke finale.
 9. Château La Prade
  Francs, Côtes de Bordeaux
  0,375l Rouge
  7,74 € 6,40 €
  Diepe kleur met schitteringen; de neus is zacht en genereus met tonen van rijp fruit; bij de aanzet accenten van kersen en viooltjes, een mooie intensiteit, een vleugje mineraliteit en zeer levendig. Kruidig en krachtig in de finale met tonen van zwarte peper en goede tannines.
Afficher en Liste Grille

Produits 1-9 sur 376

Page
par page
Par ordre décroissant