Chardonnay

Chardonnay

Chardonnay is the chameleon grape; it grows in almost every wine producing country in the world and its character changes according to the local soil, climate and wine culture.   It is the perfect all rounder varying from rather neutral, mass produced wines to the pinnacle of greatness in the Grands Crus of Bourgogne. Its fruity character is a natural canvas for the winemaker: ferment it at cool temperatures in stainless steel or cement and the wine is light, fruity, fresh with good acidity and minerality. Ferment the wine in oak barrels and stir the lees and the grape releases a rich, buttery character with tropical fruits and great depth.   It loves the interaction with yeasts as is most evident in Champagne where it is the most important grape in the famous champagnes of the region and in sparkling wines throughout the world. 

 

The Chardonnay grape has inspired many clones such as the Dijon, Davis or Mendoza clones that are used frequently in the new world and often have exotic fruit flavours of pineapple, mango and passion fruit. Cool climate chardonnay is known for its orchard fruit character – green apple, pear and quince that can develop honeyed and nutty aromas if aged in oak. Chardonnays vary in sweetness; most white Burgundies are dry while the world’s best selling chardonnay, Kendall Jackson from California, has always had several degrees of sugar in the wine. 

View as List Grid

Items 1-9 of 44

Page
per page
Set Descending Direction
 1. Les Vimonts
  Chardonnay-Colombard Pays d'Oc
  0,75l White
  New
  €6.10 €5.04
  Geproduceerd te Narbonne in Zuid-Frankrijk. Deze wijn is een blend van Chardonnay en Colombard geteeld op terrassen van kalksteen en alluviale gronden in het warme klimaat van de Middellandse Zee. Fijne en schitterende lichtgele kleur, een expressieve neus van witte perziken en meloen met hints van acacia en oranjebloesem. De wijn is rond en vinnig in de mond met een aantrekkelijke aciditeit. Op te dienen als aperitief of bij zeevruchten, gegrilde vis en salades. Nu te drinken.
 2. Arlemont
  Chardonnay Pays d'Oc
  0,75l White
  Bio
  €6.95 €5.74
  Deze aantrekkelijke, biologische Chardonnay met schroefdop kan dagelijks gedronken worden. Hij heeft een lichte, platinum kleur, een mooie, frisse en kruidige neus met aroma's van meloen, peer en appel. Gemakkelijk te drinken met veel fruit, zuivere en aanhoudende smaken en een lichte vanilletoets in de finale. Op te dienen bij salades, vis of als aperitief.
 3. Arlemont
  Chardonnay Pays d'Oc
  0,75l White
  Bio
  €6.95 €5.74
  Een aantrekkelijke Chardonnay met een lichte platinum kleur, een mooie, frisse en kruidige neus met aroma's van meloen, peer en appel. Gemakkelijk te drinken met veel fruit, zuivere en aanhoudende smaken en een lichte vanilletoets in de finale.
 4. Cadre Noir
  Brut Saumur
  0,75l White
  €10.06 €8.31
  Deze schuimwijn is gemaakt volgens de "méthode champenoise" te Saumur in de vallei van de Loire. Hij is fris en licht met discrete tonen van bloemen en witte vruchten. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Zeer koel op te dienen als aperitief.
 5. Domaine des Valanges
  Saint-Véran
  0,75l White
  €12.60 €10.41
  De familie Paquet maakt uitzonderlijke wijnen van verschillende appellaties ten zuiden van de Bourgogne. Onze favoriet is deze signatuurwijn gemaakt te Saint-Véran, waar dit domein is gelegen. In 2016 beschadigde de vorst 70 % van de oogst, waardoor deze jaargang beperkt beschikbaar is – een tegenvaller want deze jaargang is echt uitstekend. Een frisse en zoete neus met bloesems van hagedoorn, wilde bloemen en peren. De mond is genereus, rond en fruitig met goede aciditeit en dan weer droog met een minerale toets. Jong te drinken bij vis, zeevruchten en wit vlees.
 6. Domaine des Valanges
  Les Cras Saint-Véran
  0,75l White
  New
  €15.10 €12.48
  Indien u de Saint-Véran van het Domaine des Valanges reeds kent, zal u zonder enige twijfel deze nieuwe wijn appreciëren. De wijngaarden zijn gelegen op een domein uit één stuk van 1.5 hectare met een zuidelijke tot zuid-oostelijke oriëntatie op kalkstenen bodem. 60% wordt gevinifieerd in tanks en 40% op eikenhouten vaten met een mise sur lie van 9 maanden en een productie van 9000 flessen per jaar. Een aantrekkelijke, geparfumeerde en fruitige neus met rijke Chardonnay-tonen perfect in balans met de frisse, minerale accenten. In de mond verleidt hij door zijn volle, fruitige en verfijnde smaken. Een klassewijn die uitstekend past bij gepocheerde vis, wit vlees en geraffineerde voorgerechten.
 7. Domaine des Valanges
  Cuvée Hors Classe Saint-Véran
  0,75l White
  €15.10 €12.48
  Dit domein uit de Mâconnais werd in 1980 opgericht door de familie Paquet. Het telt 11 hectares waarvan 8 met appellatie Saint-Véran. Deze cuvée werd gemaakt met druiven uit twee wijngaarden van 60 jaar oud, Les Crêches en Les Terres-Noires, met een ideale oriëntatie en een complex terroir te Davayé in het hart van Saint-Véran. De wijn rijpt op zijn droesem gedurende 9 maanden voordat hij op de markt komt. Deze Chardonnay van het uitstekende jaar 2015 is heerlijk en zuiver met aroma’s van appel en romige en honingachtige tonen van amandelnougat. In de mond is hij gestructureerd en levendig met een perfect evenwicht tussen het fruit en de zuren. Binnen de 3 tot 5 jaar te drinken bij romige kazen, wit vlees en vis in witte saus.
 8. Beaumont des Crayères
  Brut Champagne
  0,375l White
  €16.60 €13.72
  De wijn is fijn en elegant met een aangename smaak van geroosterd brood, amandelen en gekonfijt fruit. Een weinig gekende champagne aan schappelijke prijs die bekende namen heeft overtroffen tijdens blinde proeverijen.
 9. Domaine Duroché
  Chardonnay Bourgogne
  0,75l White
  New
  €16.65 €13.76
  Wij kregen een kleine allocatie van deze gemeentelijke appellatie van Pierre Duroché, gelegen in het lieu-dit « Grands Champs » te Gevrey Chambertin. Zuiver en levendig met smaken van frisse peer, meloen en appel met een minerale toets goed in evenwicht met een vleugje hout. Een aantrekkelijke witte wijn voor alle dagen, die aantoont dat Pierre Duroché zowel goede witte als rode wijnen maakt.
View as List Grid

Items 1-9 of 44

Page
per page
Set Descending Direction