Chardonnay

Chardonnay

Le Chardonnay est un cépage caméléon : il est cultivé dans presque chaque pays du monde et son caractère diffère suivant le sol local, le climat et la culture. C’est un cépage universel parfait, qui va de vins plutôt neutres et produits en masse jusqu’au sommet de sa grandeur avec les Grands Crus de Bourgogne. Son caractère fruité est tel qu’une toile naturelle pour le producteur:  s’il est fermenté à froid dans des cuves en inox ou de ciment, le vin sera léger, fruité, frais avec une bonne acidité et minéralité.  Si le vin est fermenté dans des barriques de chêne et que les lies sont remuées, les grappes auront un caractère riche, beurré avec des arômes de fruits tropicaux et une belle profondeur. Il adore l’interaction avec les levures, tel qu’en Champagne, où il est le cépage principal à la base des champagnes célèbres dans cette région et des mousseux partout dans le monde.  

 

Le Chardonnay a été source d’inspiration pour bon nombre de clones - tels que le Dijon, le Davis ou le Mendoza - utilisés fréquemment dans le Nouveau Monde aux arômes de fruits exotiques d’ananas, de mangue et de fruit de la passion.  Le Chardonnay produit dans un climat froid, a un caractère typique de fruits du verger – pommes vertes, poires et coings développant des arômes de miel et de noisettes après un élevage en chêne. Les Chardonnays diffèrent au niveau de leur douceur; la plupart des Bourgognes blancs sont secs alors que le chardonnay le plus vendu au monde, Kendall Jackson de Californie, a toujours eu un peu de sucrosité dans le vin. 

Afficher en Liste Grille

Produits 1-9 sur 44

Page
par page
Par ordre décroissant
 1. Les Vimonts
  Chardonnay-Colombard Pays d'Oc
  0,75l Blanc
  Nouveau
  6,10 € 5,04 €
  Geproduceerd te Narbonne in Zuid-Frankrijk. Deze wijn is een blend van Chardonnay en Colombard geteeld op terrassen van kalksteen en alluviale gronden in het warme klimaat van de Middellandse Zee. Fijne en schitterende lichtgele kleur, een expressieve neus van witte perziken en meloen met hints van acacia en oranjebloesem. De wijn is rond en vinnig in de mond met een aantrekkelijke aciditeit. Op te dienen als aperitief of bij zeevruchten, gegrilde vis en salades. Nu te drinken.
 2. Arlemont
  Chardonnay Pays d'Oc
  0,75l Blanc
  Bio
  6,95 € 5,74 €
  Deze aantrekkelijke, biologische Chardonnay met schroefdop kan dagelijks gedronken worden. Hij heeft een lichte, platinum kleur, een mooie, frisse en kruidige neus met aroma's van meloen, peer en appel. Gemakkelijk te drinken met veel fruit, zuivere en aanhoudende smaken en een lichte vanilletoets in de finale. Op te dienen bij salades, vis of als aperitief.
 3. Arlemont
  Chardonnay Pays d'Oc
  0,75l Blanc
  Bio
  6,95 € 5,74 €
  Een aantrekkelijke Chardonnay met een lichte platinum kleur, een mooie, frisse en kruidige neus met aroma's van meloen, peer en appel. Gemakkelijk te drinken met veel fruit, zuivere en aanhoudende smaken en een lichte vanilletoets in de finale.
 4. Cadre Noir
  Brut Saumur
  0,75l Blanc
  10,06 € 8,31 €
  Deze schuimwijn is gemaakt volgens de "méthode champenoise" te Saumur in de vallei van de Loire. Hij is fris en licht met discrete tonen van bloemen en witte vruchten. Een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Zeer koel op te dienen als aperitief.
 5. Domaine des Valanges
  Saint-Véran
  0,75l Blanc
  12,60 € 10,41 €
  De familie Paquet maakt uitzonderlijke wijnen van verschillende appellaties ten zuiden van de Bourgogne. Onze favoriet is deze signatuurwijn gemaakt te Saint-Véran, waar dit domein is gelegen. In 2016 beschadigde de vorst 70 % van de oogst, waardoor deze jaargang beperkt beschikbaar is – een tegenvaller want deze jaargang is echt uitstekend. Een frisse en zoete neus met bloesems van hagedoorn, wilde bloemen en peren. De mond is genereus, rond en fruitig met goede aciditeit en dan weer droog met een minerale toets. Jong te drinken bij vis, zeevruchten en wit vlees.
 6. Domaine des Valanges
  Les Cras Saint-Véran
  0,75l Blanc
  Nouveau
  15,10 € 12,48 €
  Indien u de Saint-Véran van het Domaine des Valanges reeds kent, zal u zonder enige twijfel deze nieuwe wijn appreciëren. De wijngaarden zijn gelegen op een domein uit één stuk van 1.5 hectare met een zuidelijke tot zuid-oostelijke oriëntatie op kalkstenen bodem. 60% wordt gevinifieerd in tanks en 40% op eikenhouten vaten met een mise sur lie van 9 maanden en een productie van 9000 flessen per jaar. Een aantrekkelijke, geparfumeerde en fruitige neus met rijke Chardonnay-tonen perfect in balans met de frisse, minerale accenten. In de mond verleidt hij door zijn volle, fruitige en verfijnde smaken. Een klassewijn die uitstekend past bij gepocheerde vis, wit vlees en geraffineerde voorgerechten.
 7. Domaine des Valanges
  Cuvée Hors Classe Saint-Véran
  0,75l Blanc
  15,10 € 12,48 €
  Dit domein uit de Mâconnais werd in 1980 opgericht door de familie Paquet. Het telt 11 hectares waarvan 8 met appellatie Saint-Véran. Deze cuvée werd gemaakt met druiven uit twee wijngaarden van 60 jaar oud, Les Crêches en Les Terres-Noires, met een ideale oriëntatie en een complex terroir te Davayé in het hart van Saint-Véran. De wijn rijpt op zijn droesem gedurende 9 maanden voordat hij op de markt komt. Deze Chardonnay van het uitstekende jaar 2015 is heerlijk en zuiver met aroma’s van appel en romige en honingachtige tonen van amandelnougat. In de mond is hij gestructureerd en levendig met een perfect evenwicht tussen het fruit en de zuren. Binnen de 3 tot 5 jaar te drinken bij romige kazen, wit vlees en vis in witte saus.
 8. Beaumont des Crayères
  Brut Champagne
  0,375l Blanc
  16,60 € 13,72 €
  De wijn is fijn en elegant met een aangename smaak van geroosterd brood, amandelen en gekonfijt fruit. Een weinig gekende champagne aan schappelijke prijs die bekende namen heeft overtroffen tijdens blinde proeverijen.
 9. Domaine Duroché
  Chardonnay Bourgogne
  0,75l Blanc
  Nouveau
  16,65 € 13,76 €
  Wij kregen een kleine allocatie van deze gemeentelijke appellatie van Pierre Duroché, gelegen in het lieu-dit « Grands Champs » te Gevrey Chambertin. Zuiver en levendig met smaken van frisse peer, meloen en appel met een minerale toets goed in evenwicht met een vleugje hout. Een aantrekkelijke witte wijn voor alle dagen, die aantoont dat Pierre Duroché zowel goede witte als rode wijnen maakt.
Afficher en Liste Grille

Produits 1-9 sur 44

Page
par page
Par ordre décroissant